Sjomagasinet_HRC_Original_5200x3500.jpg

Restoran Sjømagasin – seiklus mereandidega

Hügieenitingimused ja kujundus on restoranist parima mulje loomise tähtsad elemendid.

Restoran Sjømagasinet Tjuvholmenis on mereandide keskus. Siin pühendatakse tähelepanu sellele, mida külastajad peavad esmatähtsaks, nimelt puhtusele, korrale ja hügieenitingimustele – seetõttu on Sjømagasinet’il auhinnatud restoran, köök ja pesuruumi kujundus.
 
Restoran on ühtaegu toitlustusasutus, kala ja mereandide müügikoht ja kokanduskursuste korraldaja. Restorani hingetuks tegevalt kaunis  järveäärne asukoht rõhutab mere teemat. Kui päike peegeldub veepinnalt, sarnaneb valguse mänglemine restorani lael veel rohkem mere värelusele.

Meeldejääv kogemus  
Sjømagasinet’i külastus peaks olema meeldejääv kogemus. Talupojastiilis sisustus, särisev grill, head toiduained ja asjatundlikkus pakuvad külastajatele parima mereandide elamuse. Menüü koosneb mereannihõrgutistest ja kergetest einetest, mille valmistamiseks kasutatakse otse enda kalaletilt võetud värskeid saadusi.
 
- „Meie menüü põhineb mereandide valikul, kus kõik on nii värske kui võimalik. Kalalett tagab kõikide komponentide kiire vaheldumise. See võimaldab varieerida ka eriroogi, mida me oma menüüs pakume,” ütleb rahvustoitude valdkonna peakokk ja Tjuvholmeni Sjømagasin’i abikokk Frode Laupsa.
Sjomagasinet_article_a_300x200.jpg
 
Köögi keskel säriseb kaks suurt Josper grilli ja just siia asetatakse tellitud mereannid. Grillimine annab igale taldrikutäiele kordumatu tekstuuri, maitse ja aroomi. Sjømagasinet kasutab hea roa alusena lihtsaid toormaterjale ja Laupsa arvates on oluline näha kohaliku toidu kvaliteeti – restoranid on hakanud aina paremini ära kasutama toormaterjale, mis meid igapäevaselt ümbritsevad, ja sedamööda nende kasvatamist edendama. Asjade selline kulg koos peakokkade  ja gurmaanide sagenenud reiside ja tihedama sotsiaalmeedia kasutamisega on erinevad stiilid ja kultuurid restoranitaldrikul kokku viinud. Need elemendid aitavad seiklust teoks teha, selgitab Laupsa.
 
Tähelepanu sisekujundusele
Toit üksi ei määra kõike. Sjømagasinet peab äärmiselt tähtsaks sisekujundusele tähelepanu pööramist. Igal alal  on oma iseloom, mille määravad ära kasutatud materjalid ja värvipaletid. Lae, põranda ja seinte kaared kajastavad ookeanilainete liikumist. Võttes lähtepunktiks järveäärse asukoha ja ebaühtlase merepõhja, on kõiki restorani ruume ilmestatud kaasaegse Tork Image jaoturisarja mudelitega.
Sjomagasinet_article_c_300x300.jpg
- „Image mudelil on lihtne ja ajakohane välimus ja see sobib restorani kõikide aladega, alates söögisaalidest ning lõpetades köögi ja puhkeruumidega. See tagab sisustuse järjepidevuse,” ütleb Laupsa.
 
- „Meie  jaoks on tähtis, et sisustus näitaks, et  Sjømagasinet on külastuskeskus. Hügieenitingimused ja kujundus peavad käima käsikäes. Kui ma viin läbi kokanduskursusi, paigutatakse lauajaoturid ka erinevatele töökohtadele. Tork Image liin sobib eriti hästi just Sjømagasinet’i keskkonda”, selgitab Laupsa. 
 
Faktid Sjømagasinet’i kohta
- Avatud 2010. aastal.
- Asub Tjuvholmenis, Oslos.
- Vaade Astrup Fearnley nüüdiskunsti muuseumile.
- Menüü sisaldab lõunasööki, a la carte valikut ja komplekteineid.
- Värske meresaaduste müük restorani enda mereandide müügiletis.
- Keskuse seminari- ja konverentsiruumid koos juurdekuuluva köögiga.