Propeller_HRC_Original_5200x3500.jpg

Kui hügieen ja kokkuhoid käivad käsikäes

SASi lennujuhi ja osaajalise kinnisvaravahendaja asutatud hotell Propellen, mis asub Legolandi lähedal Taanis, alustas tegevust restorani ja diskoteegina 1977. aastal. Aja jooksul hotell arenes ja teenis välja neli tärni. 2015. aastal soovisid hotelli juhid oluliselt parandada hügieenitingimusi ja edendada töökorraldust oma kolme hotelli restoranides köögis ja ka kõigis 94 toas. Just siis otsustasid nad hakata Tork® lahendusi kasutama.

Propelleni kõik kolm restorani on omanäolise stiili, kujunduse ja õhustikuga. Külastajad valivad endale kõige sobivama stiili. Restoran Cockpit on sisustatud tagasihoidlikus kohviku stiilis kaasaegsete laudade ja toolidega. Restoranile Ludwig on iseloomulik minimalistlikult grandioosne õhustik varjestatud laudadega. Rea lõpetab mugav, elutoast inspireeritud restoran Pejsestuen, mis taani keeles tähendab kaminaga elutuba.
 
Propeller_HRC_article_300x300.jpgLinStyle® salvrätid restoranides
Michael Holdt veendus Tork LinStyle® salvrättide järeleproovimise käigus 2015. aasta suvel, et nende olemasolevad kangast salvrätid tuleks asendada praktilisema ja hügieenilisema alternatiiviga.
 
– Ma usun, et olime enne testi üsna skeptilised. Kuid need näevad laudadele seatuna tõesti suurepärased välja, sest on täpselt sama värvi ja kujuga, ütleb Michael Holdt. 
 
– Me kasutame 39x39 cm salvrätte lõunasöögi jaoks ja 50x50 cm salvrätte õhtusöögi puhul. LinStyle® salvrätid on hulga praktilisemad, sest me saame need pärast kasutamist ära visata. Kui me kasutasime tekstiilsalvrätte, jäid mustad salvrätid sageli kuhjadena lebama, lõhnates mitu päeva ebameeldivalt, kuni nad viidi pesumajja, lisab Michael Holdt. 

Paranenud hügieenitingimused köögisPropeller_HRC_article_300x200.jpg 
Jimmy Christensen on kogenud kokandusspetsialist. Kui ta edutati 2015. aastal köögi juhatajaks, otsustas ta olemasolevate tekstiiltoodete asemel kasutusele võtta Tork kõrvaldatavad köögirätid, mille kokkupuude toiduga on lubatud. Hinnangute kohaselt kulutatakse ühekordseks kasutamiseks mõeldud Tork köögirättidele sama palju kui tekstiiltoodetele koos pesemiskuluga. – Nüüd on meie tööpäev kergem ja hügieenilisem, ja meie perenaine on õnnelik, et ei ole vaja kõiki neid musti lappe pesta, sõnab Jimmy Christensen naerdes

Nutikad lahendused kõikides vannitubades 
Kõik hotell Propelleni toad ja sviidid on hiljuti remonditud. Propelleni perenaine Gudrun Ellingsgaard nägi selles ideaalset võimalust šampooni- ja vedelseebijaoturite paigaldamiseks kõikidesse vannitubadesse – kokku peaaegu 200 jaoturit. 
– Me paigaldasime kaks seebijaoturit igasse vannituppa; ühe kraanikausi juurde ja teise dušikabiini, ütleb Gudrun Ellingsgaard. Iga jaotur sisaldab seepi 475 kasutuskorraks ja Gudrun Ellingsgaard on märganud oma igapäevase töökoormuse muutust. 
– Seep kestab kauem, mis tähendab, et ma ei kuluta nii palju aega jaoturite taastäitmisele, nagu varem. Ma eelistan Tork lahendusi, sest minu arvates on need tippkvaliteediga, võtab Gudrun Ellingsgaard öeldu kokku.
 
 
Restoran Cockpit on tegutsenud alates avamisest 1977. aastal. Diskosaali ilmestab tõeline piloodikabiin, mis toodi vanast Jon Viking SAS lennukist ja ehitati ümber DJ lauaks. Ehkki restoran on nüüd täielikult renoveeritud, säilitati 1977. aastast pärit originaalne puupõrand ja selle eest hoolitsetakse hästi.

Eine on kulinaarne nauding kõikide meelte jaoks. Me valmistame alati kõik algusest peale ise, kasutades ainult kõige värskemaid toiduaineid, mida hooajal on võimalik saada, ütleb Michael Holdt, Propelleni restoranide juht.

Michael Holdt

Propelleni restoranide juht