Kitchen.tif

Puhas maitse hotellis Nordic Choice

Suvemenüü ettevalmistamisel Quality Spa & Resort Sonis otsib kokk René Stene inspiratsiooni välismaalt. Tema filosoofia on, et puhtad koostisained koos hügieeni tagamise korraga tagavad parima kogemuse, mida restoran võib külalistele pakkuda.

René Stene on olnud peakokk Rbar Dock & Dine'is, restoranis, mis asub selle fjordides asuva vääriskivi Quality Spa & Resort Soni südames, alates 2008. aastast. Avatud köögis tagab Stene, et külalised saavad pärast konverentsidel osalemist või spaa-külastust oma sööki nautida. „Kasutame puhtaid koostisosi ja saame inspiratsiooni kõikjalt maailmast. Saan oma inspiratsiooni Euroopa ja Aasia köögist ja püüan kasutada kohaliku päritoluga koostisaineid, nagu näiteks sparglit Jeløyast ja köögivilju Ramme Gaardi mõisast,“ ütleb Stene.
Rannajoonelt leiab kokk inspiratsiooni selle suve à la carte menüüks.
„Paljud meie külalised eelistavad suvel kergemat ja lihtsamat toitu ja me püüame seda soovi täita. Kuid need, kellele meeldib korralik praad, ei pea muretsema; me ei serveeri pelgalt kala ja mereande.“
 
Hügieen ja puhtus – osa täielikust kogemusest
See suurepärane restoran teenindab hotelli külastajaid, meremehi ja kohalikke elanikke, kes astuvad läbi kiireks lõunaks. Tagamaks kõigile külalistele suurepärast söögielamust, peab Stene oluliseks, et menüü oleks põnev ja üllatav.
Sellele lisaks mängivad olulist rolli teenindus ja hügieen, vähemalt selles osas, mis puudutab peakokka. „Pingutame väga, et tagada puhtus nii restoranis kui ka spaa- ja spordikompleksis. Meie jaoks tähendab hügieen kõike. Köök on kavandatud nii, et kõik asub ühel tasemel, puuduvad väiksed sopid ja peiduurkad või juhtmed ja voolikud, mis koguksid tolmu ja mustust.“
 
Tork meeskonnas
Stene meeskonnale tarnib pühkimis- ja puhastusvahendid Tork. ,,Kasutame volditud paberkäterätikuid ja pühkimislappe kõigiks puhastustoiminguteks ja käte pesemisel. See aitab meil tööpindu puhtana ja korrastatuna hoida," ütleb Stene.
Dosaatorid ja prügikastid on paigutatud strateegilistesse kohtadesse, mis jäävad kokkade käeulatusse, et nad ei peaks oma töökohalt paberi ja seebi leidmiseks lahkuma.
Ettevalmistustöödel ja toidu valmistamisel tugineb kokk sama tarnija mitmeotstarbelistele lappidele. Neid saab kasutada nii kurnamiseks kui ka liha ja kala puhastamiseks. Riie, millest need on valmistatud, ei tekita ebemeid, seetõttu on need lapid väga efektiivsed. „Tork võimaldab meil leida uusi kasutusviise ning aitab säilitada kõrget hügieenitaset,“ ütleb Stene.
 
Toiduvalmistamine kui õppimiskogemus
Üks tegevustest, mida hotelli külastajatele pakutakse, on toidu valmistamine Stene külalisköögis. Siin saavad külastajad ise enda jaoks toitu valmistada ja seda tehes toidu kohta rohkem teada saada. Külalisköök on populaarne erineva suurusega ettevõtete seas ja paljud ettevõtted kasutavad seda meeskonnatöö harjutamiseks. 
„Võistluslikkus vallandub üsna pea, kui inimesed jagatakse meeskondadeks ja igale meeskonnale antakse kätte nende saladuslik koostisosade korv,“ ütleb Stene. 
Ehtsas peakokkade stiilis asuvad külalised õhinal toitu valmistama, kuid enne seda on nad läbinud põhjaliku instrueerimise hügieeni tähtsusest köögis.
„Oleme valinud esteetilised musta värvi lahendused, mis toimivad köögis hästi. Need aitavad meil järgida hügieeninõudeid ja me soovitame neil kasutada sageli seebidosaatoreid ja valamuid,“ ütleb Stene.  
„Kala ja liha ei tohi kunagi olla samal lõikelaual, nende töötlemiseks ei tohi kasutada sama nuga ja te ei tohi kunagi puudutada oma nägu ega juukseid, kui toitu valmistate. Näeme siin, et paljudel külalistel on palju õppida,“ ütleb Stene.
Üks kõige olulisemaid asju, mida kokk õpetab, on hoida tööpinnad puhtana. Stene soovitab toiduvalmistamisel lõpetada ühe toimingu korraga, et vältida nõude ja koostisosade segiajamist. 
„Kui pühite ja pesete asju hoolikalt pärast iga toimingut, on asjade puhtana hoidmine lihtsam. Korrastatud tööpind on osaks sellest, mille põhjal teid hinnatakse rahvusvahelistel kokandusvõistlustel nagu Bocuse d’Or. See näitab, et hügieen on professionaalsetes köökides äärmiselt tähtis ja iga kokk peaks sellele tõsiselt keskenduma,“ selgitab Stene.
 
Planeerimine tähendab kõike
Avamisest alates on restorani Rbar Dock & Dine kokk lasknud kööki paigaldada täiendavaid valamuid ja dosaatoreid.
„Alles töö käigus selgub, mida on veel vaja, kuid oleme nüüd teinud köögi nii heaks, kui see üldse olla saab, ja kõik toimib hästi nende toodetega, mida kasutame,“ ütleb Stene.
Rbari köögis on kõik süsteemid samal tasandil, alates hoiuruumist kuni sügavkülmiku ja külmutuskapini. Nii väldite mustuse levimist, kui liigute korruste või puhaste ja ebapuhaste tsoonide vahel. „Kõige olulisem on olla teadlik sellest, et olete tööl ka siis, kui ei ei seisa otseselt köögilaua juures. Seega püüame jääda alati oma tsooni piiresse,“ ütleb Stene.

Tork leiab ikka meie jaoks uusi kasutusviise, aidates meil tagada hügieeni kõrget taset.

René Stene

Kokk restoranis Rbar Dock & Dine

Informatsioon

Tork on globaalne juhtiv töökohas kasutatavate hügieenitoodete kaubamärk. Tork pakub alates paberkäterättidest haigla pesuruumides kuni restorani söögisaalide salvrätijaoturiteni suurepäraseid elamusi kasutajale ja mugavaid kogemusi ostjale. Ja meie pühendume Essity koosseisus teie vajaduste rahuldamisele jätkusuutlikul viisil – säästes teie aega, raha ja töövaeva, et teie saaksite keskenduda kõige olulisemale, nimelt oma äritegevusele. www.essity.com


Privaatsuspõhimõtted

Kasutustingimsued

Teave küpsiste kohta


Kontakt

Essity Estonia OÜ
Meistri tn. 10, Tallinn
13517 Estonia 

Tel: +372 671 15 00 
Mob. tel.: +372 504 4997, +372 5332 2264
torkee@essity.com

Jälgi meid

YouTube-social-squircle_red_128px.png                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Tork Pinterest logo.png                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             LinkedinLogo.png