Toitlustamine

Leidub vähe ettevõtteid, kus hügieenil on selline otsene mõju kasumile, nagu seda on hotellid, restoranid ja kohvikud. Puhtus pole mitte ainult oluline osa külastaja kogemusest, kliendid annavad üha enam tagasisidet hügieeniprobleemidest läbi sotsiaalmeedia, hinnates ettevõtteid madalalt ja kirjutades negatiivseid arvustusi.1 Lisaks võib puudulik toiduohutus osutuda väga kalliks - äritegevus kannatab nii kaasnevate trahvide kui ka klientide negatiivse mulje tõttu. 

Tork Clean Care programm hõlmab laiahaardelisi hügieenialaseid ekspertteadmisi ning toitlustusvaldkonna lahendusi, tagades, et hoolt on kantud nii teie külastajate ja töötajate kui ka hea maine eest.

  • Head hügieenitavad tähendavad head äriedu

    Hiljutine US uurimus näitab, et vaid üks toidu põhjustatud haiguspuhang võib restoranile minna maksma miljoneid dollareid kaotatud tulu, trahvide, kohtuasjade, kohtukulude, suurenenud kindlustusmaksete, inspekteerimistega seotud kulude ja töötajate ümberkoolituse tõttu.2 Euroopa liidu uurimuse kohaselt nakatub rohkem kui 23 miljonit inimest igal aastal ohtliku toidu tõttu.3 
     
    Head hügieenitavad mängivad olulist rolli toiduohutuse tagamisel. Rääkimata muudest potentsiaalsetest eelistest, mis kaasnevad hea hügieeniga, näiteks rohkem rahulolevaid kliente, head töötingimused, vähem toidu raiskamist, vähenenud personali voolavus ja kõrgem töömoraal.4

  • See on meeskonnatöö

    Kuigi enamik inimesi saab aru, et hügieen ja puhastamine on olulised, ei ole see alati restorani töötajate prioriteediks, kes peavad samal ajal ning sageli ajapuuduses tulema toime pika kohustuste nimekirjaga. Panustamine asjakohaste teadmiste arendamisse ja õigete protseduuride kehtestamisse tasub lõpuks kindlasti ära, sest vaid ühe töötaja ühekordne viga võib kogu ettevõtet halvasti mõjutada. Regulaarne meeskonnakoolitus paneb mõistma õigete hügieenitavade olulisust ning motiveerib teie töötajaid neid järgima. See aitab kaasa ka tõhususe tõstmisele, sest kui töötajad teavad, kuidas töötada hügieeniliselt, sujuvad ka nende tegevused paremini. Aja möödudes muutub köögi puhtana hoidmine ettevõtte meeskonna hulgas üleüldiseks tavaks.

Food-service-cleancare_original.jpg
Food-service-cleancare3.jpg

Hügieenisoovitused toitlustuse meeskonnale

Halb hügieen on üks sagedamini esinevatest toiduohutuse probleeme tekitavatest põhjustesttoitlustustööstuses. Õnneks saab isiklikku hügieeni mõningaid lihtsaid reegleid järgides parandada või säilitada. Laadige alla hügieenisoovitused oma toitlustusteenuste töötajatele siit.